Scheepswrak: WESTFALIA

Naam:

WESTFALIA

Bodemdiepte:
20.00 meter
Bouwjaar:
Breedte:
10.00 m
Lading:
COKES
Lengte:
67.00 m
Nationaliteit:
DE
Positie:
53-24-54N 05-03-09E
Rederij:
RHEIN UND SEEFAHRT GES.
Scheepsnaam:
WESTFALIA
Soort schip:
VRACHTSCHIP
Thuishaven:
KEULEN
Tonnage:
929,00 bruto register ton
Vergaan:

De foto toont het anker van de WESTFALIA dat door duikteam Ecuador geborgen is een een plaatsje vond in de tuin naast hun clubhuis.

In 1993 heeft Ecuador zeer lang gezocht naar het wrak van de WESTFALIA en uiteindelijk werd het voorschip gevonden waarop de bak een reserveanker lag wat meegenomen werd. In het kluisgat zat nog een anker. Het achterschip kon niet gelokaliseerd worden.

De WESTFALIA was met een lading cokes onderweg van Rotterdam naar Kopenhagen. Het schip werd getorpedeerd waarna een ketelontploffing plaats vond waardoor het schip is gezonken. Een man kwam hierbij om het leven. Dit was de Hollandse particuliere loods die van de brug af op het voorschip sloeg. De bootsman maakte zijn 7e torpedering mee. Onder de geredden verschillende opvarenden van de CERES en de TURIN die eerder gestrand waren en op een mijn gelopen waren. Het was varen of naar het front. Verschillende hadden het ijzeren kruis. Volgens verklaring van de bemanning had men een Engelse duikboot gezien. De bemanning werd gered door nederlandse torpedoboten.

De WESTFALIA had 2 triple-expansie stoommachines en 2 ketels en 2 schroeven.