Wrakkenmuseum Terschelling

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen.

Het museum is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij, waarvan het dragende gedeelte gemaakt is van de restanten van het Noorse barkschip CYPRIAN dat in 1905 bij Terschelling verging.

Tentoonstelling in de boerderij

Door Terschellinger duikers zijn er sinds 1976 een kleine 150 scheepswrakken opgespoord. Zowel van moderne als historische schepen. Hieruit zijn in de loop der jaren duizenden uiteenlopende voorwerpen opgedoken. Er worden talrijke vondsten van het strand getoond, variƫrend van de inhoud van aangespoelde containers tot de bekende 'briefjes in fles'. Er is een speciale expositie over de werkzaamheden door de helmduikers op het wrak van het goudschip 'LUTINE'.

Tentoonstelling in de museumtuin.

Rondom het museum staan de grote stukken opgesteld zoals ankers, kanonnen en de toren van een Engelse onderzeeboot.
Achter het museum ligt de piratentuin.
Hier ligt een echt piratenschip. Er is een boomhut en zelfs een kasteel!

Groepen & scholen

Hille verteld.

Een bezoek aan Terschelling is niet compleet zonder een kijkje te hebben genomen in het Wrakkenmuseum. Het is een ideale lokatie voor groepen tot 100 personen. Als Hille niet aan het duiken is verteld hij graag spannende juttersverhalen. Schoolklassen kunnen meedoen aan de speurtocht door het museum. lees verder >>>

Achter het museum staat een echt piratenschip! Dit schip heet 'Woeste Willem'.
Lees snel verder >>>

Openingstijden en prijzen

Toegangsprijzen

  • Volwassenen € 5,-
  • kinderen € 3,-
  • Lagere scholen € 2,50
  • Middelbare scholen € 3,50

Terras en speeltuin open vanaf 10 uur.