Museum

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen.

Tentoonstelling in de boerderij

Door Terschellinger duikers zijn er sinds 1976 een kleine 150 scheepswrakken opgespoord. Zowel van moderne als historische schepen. Hieruit zijn in de loop der jaren duizenden uiteenlopende voorwerpen opgedoken. 

Image
Blauw bord met in gouden letter geschilderd de tekst: In 1906 werd deze boerderij gebouwd van het wrakhout van de noorse 3 mast bark Cyprian Sinds 1968 koffiehuis En tevens een particulier jutters en duikersmuseum kom gewoon even binnen
Het museum is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij, waarvan het dragende gedeelte gemaakt is van de restanten van het Noorse barkschip Cyprian dat in 1905 bij Terschelling verging.

Er worden talrijke vondsten van het strand getoond, variërend van de inhoud van aangespoelde containers tot de bekende 'briefjes in fles'. Er is een speciale expositie over de werkzaamheden door de helmduikers op het wrak van het goudschip 'LUTINE'.

Tentoonstelling in de museumtuin.

Rondom het museum staan de grote stukken opgesteld zoals ankers, kanonnen en de toren van een Engelse onderzeeboot.
Achter het museum ligt de piratentuin.
Hier ligt een echt piratenschip. Er is een boomhut en zelfs een kasteel!

Image
Piratentuin