Duikteam Ecuador

Duikteam Ecuador werd in 1975 opgericht en een jaar later werd een eerste wrakduik gemaakt op het wrak van het binnenschip 'BOETAK' dat in april 1945 dicht bij de Terschellinger haven na een luchtaanval tot zinken werd gebracht.

Duikschip Ursus

Sinds 1981 beschikt het schip over het zeer doelmatige duikschip 'Ursus II', de voormalige visbotter GO 27 Noordzee. Later voer het als 'Flipper' op de Westerschelde om verloren gegane ankers op te dreggen. De 'Ursus' had er in 2002 al 1000 reizen opzitten. Meestal om naar wrakken te duiken, maar een andere specialiteit van de eilanders is het opduiken van verloren gegane vistuigen. Maar ook meetframes van RWS, meetpalen, sputpalen, vele ankers, containers en een gezonken jachtje werden geborgen. Het schip is voorzien van de modernste opsporingsmiddelen zoals GPS, sonar, sidescan-sonar, echolood etc.

Clubhuis

De club heeft veel leden waarvan er maar een gering aantal veel duiken maakt. Maar dankzij het gezellige clubhuis van het duikteam, de voormalige reddingbootschuur van Westterschelling, waar iedere vrijdag het sociale leven op het eiland besproken wordt, blijft het een zeer levende vereniging.